Categorie: Brief aan Thomas

Brief aan Thomas
27 juni 2023

Brief 13 aan Thomas: Vakantietips

Onlangs hoorde ik op een bijeenkomst van predikanten en kerkelijk werkers tot mijn grote voldoening een collega enkele spreuken uit jouw beroemde bestseller…

Lees meer
Brief aan Thomas
23 december 2022

HET KERSTVERHAAL VOLGENS THOMAS

Beste reizigers. Ja, zo spreek ik jullie vanavond aan tijdens deze kerstdevotie-maaltijd. Ik hoorde deze aanhef zojuist, toen ik aankwam op het NS-station van Zwolle. Beste reizigers…en ik dacht: zo is het maar net.

Lees meer
Brief aan Thomas
5 juli 2022

Over Johan Cele en het onderwijs

Daar ben ik weer. Zeg, onlangs wandelde ik met een groep mensen uit Blokzijl langs diverse Zwolse plekken uit de tijd van de Moderne Devotie.

Lees meer
Brief aan Thomas
22 april 2022

PAASBRIEF AAN THOMAS

Pasen 2022 nadert. Hoog tijd om weer in de pen te klimmen. Schrijven, dat deed jij dagelijks. En je schreef vooral spirituele spreuken op. Jouw beroemdste werk is natuurlijk de Navolging van Christus.

Lees meer
Brief aan Thomas
22 december 2021

Kerstbrief aan Thomas

Het is bijna Kerstmis. Feest zou je zeggen, maar o wat een domper: Nederland is weer in lockdown. Geen Kerstnachtdienst, enkel lege kerken op Eerste en Tweede Kerstdag.

Lees meer
Brief aan Thomas
26 november 2021

Adventsbrief aan Thomas

Het was even stil in onze correspondentie, maar ik klim vandaag weer in de pen. Graag wil ik je zeggen dat we als Ontmoetingshuis zo gretig kauwen op jouw spreuken. Ze geven ons steeds te denken.

Lees meer
Brief aan Thomas
20 september 2021

Brief 7 aan Thomas

Jouw sterfdag op 25 juli 2021 550 jaar geleden is in Zwolle niet onopgemerkt gebleven. Het was even spannend wegens corona. Wat kan doorgaan? En wat niet?

Lees meer
Brief aan Thomas
18 februari 2021

Brief 6 aan Thomas a Kempis

Onze briefwisseling lag even stil, maar ik pak de draad graag weer op. Ditmaal wil ik het met jou hebben over de kunst van het loslaten.

Lees meer
Brief aan Thomas
3 juli 2020

Brief 5 aan Thomas a Kempis

 Lieve Thomas,  Het coronavirus houdt zich momenteel rustig in ons land. We krijgen van de overheid weer wat meer vrijheden. Ook kunnen we weer kerkdiensten houden met een maximaal aantal mensen. Maar alles wel op anderhalve meter afstand en samenzang mag nog niet. Thomas, jij weet als geen ander wat voor impact een epidemie kan…

Lees meer
Brief aan Thomas
2 juni 2020

Brief 4, Beweging van de Geest

Zwolle, 28 mei 2020 Geliefde Thomas, Het is bijna Pinksteren, het feest van de Heilige Geest van de Allerhoogste God, die over ons is gekomen. Vol vuur en geestdrift kwamen de eerste christenen in gemeenschap bij elkaar. Je kan wel zeggen dat daar, op die plek in Jeruzalem, de eerste christelijke geloofsgemeenschap is ontstaan. Als…

Lees meer