“Devotie Festival laat hart van Zwolle kloppen‘’

Zwolle, 3 september 2023

Van 14 t/m. 24 september wordt in Zwolle het Devotie Festival georganiseerd, niet te vergelijken met welk ander festival ook. Het gaat bij dit festival om het zichtbaar maken van de waarden, die al vanaf de Middeleeuwen aanwezig zijn in de stad Zwolle. Waarden die het hart vormen van het eigene van Zwolle e.o.

Zo wordt er 14 sept. stilgestaan bij de 500ste sterfdag van paus Adrianus VI, de enige Nederlandse paus, scholier aan de Latijnse School in Zwolle. Deze schooljaren, onder leiding en invloed van de Moderne Devotie, hebben het leven van Adrianus levenslang beïnvloed. Om 14.00 uur begint de landelijke herdenkingsdag in Zwolle in de O.L.V. Basiliek(Peperbus). Daarvoor zullen de klokken in Zwolle luiden ter ere van deze bijzondere paus. In de avond gaat het programma verder in het Academiehuis Grote Kerk met een landelijke Onderwijs Conferentie over het Onderwijs Manifest van Johan Cele 2.2 ( Onderwijsrector in Zwolle in de Middeleeuwen).

Verder zijn er optredens van Meander Bigband op 17 sept. tussen 14.00 uur en 16.00 uur, voor het Thomas a Kempis College, Grace & Glory black gospel op 18 sept., om 19.30 u, in de Sionskerk Aalanden en wordt er samengewerkt met het Kletsen&Zwetsen Festival op 16 en 17 september, in Dieze Oost ( Devotenbuurt)

Meer programma info ; www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl ; www.kletsenenzwetsen.nl , aanmelding en vragen; gastvrijlevenzwolle@gmail.

Bekijk hier de flyer.