Ontmoetingshuis Moderne Devotie

Na de zomer hopen we als Ontmoetingshuis weer fysiek bijeen te kunnen komen in een zaal van de Oosterkerk. Op dinsdagavond 14 september willen we weer van start gaan met een maaltijd en ontmoeting rondom ingezonden foto’s over ons nieuwe jaarthema ‘Moderne Devotie vandaag’. Op dinsdagavond 12 oktober zal onze voormalige stadspastor ds. Mariska van Beusichem ons iets vertellen over het thema ‘Thérèse van Lisieux en Moderne Devotie’. Het volledige najaarsprogramma zal in de loop van de zomer op de website worden geplaatst.

Fotowedstrijd

Het Ontmoetingshuis organiseert een fotowedstrijd. Doe je mee? De opdracht is als volgt: Maak een foto bij ons jaarthema ‘Moderne Devotie vandaag’. Moderne Devotie klinkt misschien wat ouderwets, maar gaat ten diepste over springlevende spiritualiteit in onze huidige moderne tijd en wereld. Waaraan denk jij bij ons jaarthema? Een kerkgebouw, een brandende kaars, een opgaande zon, een lachend kind, een mooie bloem of…? Gebruik deze zomer eens om mooie foto’s bij dit thema te maken. Maak er zoveel als je wilt en stuur per mail naar hanstissink@kpnmail.nl je mooiste exemplaren (maximaal 3) toe. Schrijf er in het kort bij waarom je juist deze foto instuurt en wat het beeld met Moderne Devotie te maken heeft. De deadline is 1 september.

Het kernteam van het Ontmoetingshuis zal de mooiste foto’s uitkiezen en waarderen met een (bescheiden) prijs. Op de startbijeenkomst van dinsdagavond 14 september 2021 worden de winnaars bekend gemaakt en prijzen uitgereikt. We houden dan een presentatie en expositie rondom de ingezonden foto’s.

Dit alles onder voorbehoud van de COVID maatregelen.