Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie organiseert op 3 september, om 15.30 uur, een rondvaart door de Zwolse grachten, langs bijzondere Hanze- en Devotie plekken. Een herkansing voor o.a. die mensen die op Hemelvaartsdag niet mee konden, omdat er meer aanmeldingen waren dan zitplaatsen op de boot.

Vanaf het water vertelt Actuele Moderne Devoot Mink de Vries over die  plekken van de geloofsgemeenschappen van de Moderne Devotie, en de relatie met de Hanze. Op 20 augustus is het Geert Groote Jaar gestart. Geert Groote, heeft samen met Johan Cele en Thomas a Kempis, een grote invloed gehad op Zwolle, tot de dag van vandaag. Hoe werkten de Moderne Devoten samen met de Hanze Kooplieden ?
Super actueel ook omdat veel gemeentes per 1 sept. gaan werken met de Lorenz-scan, nieuwe monitor op het gebied van Brede Welvaart. Een monitor voor het meten van welvaart en welzijn.

Wat is er nog te zien van die twee belangrijke internationale samenwerkingsverbanden in Zwolle ? In 2023 worden de Internationale Hanzedagen georganiseerd in Zwolle, i.s.m. de tien andere Hanzesteden in de regio. De samenwerking is er nog steeds!

Vaar mee met deze unieke tocht die helemaal in het teken staat van wat Zwolle tot de dag van vandaag zo  bijzonder maakt.

De boot vertrekt om 15.30 uur op zaterdag 3 sept. , en legt weer aan om 17.00 uur. Rondvaart Zwolle kunt u vinden aan de Harm Smeengekade 15.

Er kunnen 40 mensen mee, meld u snel aan, wanneer u zeker wilt zijn van een
plek. Bekijk Zwolle eens van de andere kant !!

Aanmelden kan via deze website en betaling van 12,50 euro (inclusief drankje) op bankrekening NL71INGB0007852541 t.n.v. Ontmoetingshuis Moderne Devotie. Het belooft een inspirerende rondvaart te worden, waarin we varend, op een geheel eigen manier, kennismaken met de Stad Zwolle, de stad van Moderne Devotie en Hanze.

Aanmelden voor de rondvaart