Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie organiseert in het kader van het jaarthema ‘Moderne Devotie vandaag’ een schrijfwedstrijd. De opdracht luidt als volgt: Schrijf een gedicht of korte brief gericht aan Thomas a Kempis. Thomas (1379-1471) was een monnik die wijze spreuken over geloof en levenskunst opschreef. Deze pennenvruchten kunnen we nog altijd lezen. Misschien kan één spreuk of woord uit zijn beroemde ‘De Navolging van Christus’ je inspiratie geven voor jouw bijdrage.
Moderne Devotie gaat over alledaagse spiritualiteit. Wat roept devotie bij je op? Een warme herinnering, een unieke ervaring, een lievelingswoord…? Schrijf het maar op en deel het met ons.

Stuur ons jouw bijdrage per mail naar info@ontmoetingshuismodernedevotie.nl . De deadline is 22 maart 2022. Het kernteam zal de mooiste inzendingen uitkiezen. Op onze bijeenkomst van dinsdagavond 29 maart 2021 worden de winnaars bekend gemaakt. Zij ontvangen een (bescheiden) prijs. We houden dan een presentatie rondom de ingezonden pennenvruchten.