Thema: Hoe leef ik groen en gelovig; Fransiscus inspireert.

Dat duurzaam leven belangrijk is, weet ieder van ons. Maar hoe doe je dat in praktijk? We laten ons in zes avonden inspireren door Franciscus van Assisi. Wandelend met zijn broeders ontwikkelde hij zijn leefstijl: kwetsbaar, betrokken, eenvoudig en vredelievend leven en vooral leven vanuit de vreugde om je leven op deze mooie planeet dat je zomaar toevalt.

We zullen ontdekken hoe je vanuit zijn thema’s stappen kunt zetten om duurzaam te leven. Wat motiveert je om te verduurzamen, welke keuzen maken meer en minder verschil en hoe kun je verduurzamen en een eerlijke verdeling verbinden? We maken kennis met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en we krijgen vuistregels om je energiegebruik, eten, wonen, kleding en spullen te verduurzamen. We dromen tenslotte met een student sustainability van een mooie duurzame toekomst.

Elke avond maken we kennis met een thema van Franciscus door in gesprek te gaan en/of een meditatieve oefening. Daarna gaan we met een duurzame oefening bij het thema aan de slag. We wisselen ideeën uit en je kunt elkaar helpen om een duurzame leefstijl te vinden die bij jou en je leefsituatie past. Een leefstijl die plezier geeft omdat je leeft uit je inspiratie of geloof. Een leefstijl die je verbindt met velen die werken aan een duurzame planeet. Van harte welkom om mee te doen, want samen verduurzamen is erg leuk!

We werken met het nieuwe cursusboek van de auteur Corinne Groenendijk, VerduurSamen met Franciscus. Naar een groene en geïnspireerde leefstijl, dit verschijnt eind augustus 2022.

In dit nieuwe project verbinden we als groep mystieke gedachten van Franciscus van Assisi (voorloper van de Moderne Devotie) met de huidige ontwikkeling van een groene spiritualiteit en duurzame leefstijl. Welke franciscaanse waarden kunnen ons gedrag vandaag verduurzamen?

Dit inspirerende project van zes bijeenkomsten staat onder leiding van Hans Tissink. De kosten voor deze cursus bedragen 55 euro p.p. inclusief cursusboek, koffie en thee. Het cursusboek ontvangt u op de eerste avond.
Deze avonden worden gehouden in de Bagijnehof, Koewegje 2 van 20.00 uur tot 22.00 uur.

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. Het totale bedrag van 55 euro graag ineens overmaken op ons rekeningnummer NL 71 INGB 0007 852 541.

04 oktober 2022 Hans Tissink

Aanmelden

Thema: Hoe leef ik groen en gelovig; Fransiscus inspireert.

    Deze site is beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.