Thema: Lezing: De praktische mystiek van de Moderne Devotie

Op dinsdag 8 mei zal dr. Inigo Bocken een lezing houden over het thema: De praktische mystiek van de Moderne Devotie.

In deze lezing zal de nadruk liggen op een groot denker die als een kritische vriend van de Moderne Devotie beschouwd kan worden: Nicolaas van Cusa (1401-1464). Hij heeft vanuit zijn filosofisch-theologische zienswijze een heel eigen interpretatie neergelegd van waar het in de Moderne Devotie om ging. 

Inigo Bocken (1968) is wetenschappelijk directeur van het Titus Brandsma Instituut, universitair docent aan de Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen aan de Radbouduniversiteit en gewoon hoogleraar sociale filosofie aan de Cusanus Hochschule te Bernkastel-Kues (D). Hij heeft veel onderzoek verricht naar de spiritualiteit en de mystiek van de Late Middeleeuwen en de Vroegmoderne Tijd, maar ook naar hedendaagse theorievorming omtrent de mystiek (Michel de Certeau). 

Deze bijeenkomst vindt plaats in de consistorie van de Grote Kerk (Grote Markt 18, kleine kostersingang bij de fontein). Kosten voor maaltijd, koffie en thee zijn 7,50 euro. Tijd: 18.30 – 21.00 uur. Van harte welkom!

08 mei 2019 dr. Inigo Bocken