Thema: Ontmoetingshuis Moderne Devotie breidt uit

“ Moderne Devotie in Studentencafé in het Vliegende Paard “. Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie gaat na de zomer uitbreiden. Afgelopen februari is het Ontmoetingshuis gestart in de Grote Kerk met gemeenschapsmaaltijden en gespreksavonden rond thema’s vanuit het wereldbekende boek de Navolging van Christus van Thomas a Kempis. Het doel is vooral om mensen in aanraking te brengen met de Moderne Devotie en haar gedachtengoed en om een doorvertaling te maken naar de tijd van nu.

De maaltijden voor die avonden werden goed, eenvoudig en lekker, verzorgd door de keuken van Het Vliegende Paard. Zo is er een relatie gegroeid tussen Het Vliegende Paard en het Ontmoetingshuis Moderne Devotie. Vanuit die samenwerking is het idee ontstaan om ook gespreksavonden, gemeenschapsmaaltijden en korte vieringen in het Vliegende Paard te laten plaatsvinden. Naast de gemeenschapsmaaltijden, lezingen en vieringen in de Grote Kerk.

De eerste avond in het Vliegende Paard start 19 september.

Lezingen rond Moderne Devotie vinden dan vooral in de Grote Kerk plaats, gekoppeld aan het Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Met thema’s zoals overgave, rust, onderscheiden van goed en kwaad hoopt het Ontmoetingshuis ook studenten te trekken. De Moderne Devotie beoogt ook om juist de verschillende leeftijdsgroepen met elkaar in gesprek te brengen, omdat ze veel van elkaar kunnen leren.

In 2018 hoopt het Ontmoetingshuis Moderne Devotie in te kunnen trekken in de Theodorakapel bij de Nieuwe Haven. Ze zijn daar nu nog bezig met nieuwbouw en verbouwingen. Zie hier de folder.

Voor informatie: info@ontmoetingshuismodernedevotie.nl / tel. 06-28987955

Op de website vindt u meer informatie en kunt u zich opgeven voor deze ontmoetingsavonden.

19 september 2017