Thema: Ontmoetingshuis over “Jeugdkracht tegenover en/of naast Jeugdzorg “

De komende ontmoeting van het Ontmoetingshuis Moderne Devotie op dinsdagavond 1 maart 2022 gaat over Jeugdkracht en Jeugdzorg. De avond begint om 19.30 uur met koffie en thee, en is uiterlijk 21.15 uur afgelopen. Deze bijzondere avond, waarin eenieder een actieve bijdrage kan leveren, vindt plaats in de Bagijnehof (Koewegje 2). Het Thema is: “Eenzijdige kijk op Jeugdzorg maakt zorgen Jeugd groter “! De Moderne Devoten hadden eeuwen geleden al een duidelijke visie op tieners, jongeren, en jongvolwassenen. Zij keken naar de totale mens, kind, tiener of volwassene, dat maakte geen verschil. Daarom starten de Moderne Devoten o.l.v. Geert Groote en Johan Cele, Middelbare Scholen voor Arm en Rijk in Zwolle, gekoppeld aan Internaten en Gemeenschappen van Broeders c.q. Zusters van het Gemeene (gemeenschappelijk) Leven. Mink de Vries presenteert deze avond het Werkdocument: Jeugdzorg en Jeugdkracht, voor balans in Jeugdbeleid. Hij doet dat aan de hand van een concreet en praktisch voorbeeld “15PK Talenthus “ binnen het Agnieten College, en de Spil Kulturhus in Nieuwleusen.

Mink de Vries presenteerde vorig jaar een Traktaat over het Sociaal Domein van Thomas a Kempis en een Werkdocument over Wonen en Gemeenschappen. Dit Werkdocument over ‘Jeugdzorg en Jeugdkracht, voor balans in Jeugdbeleid ‘ is het tweede werkdocument. Er volgen nog werkdocumenten Veiligheid en Zorg.

Aanmelden kan via de website www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl en betaling van 5,00 euro (inclusief koffie/thee) op bankrekening NL 71 INGB 0007 852 541 t.n.v. Ontmoetingshuis Moderne Devotie. Van harte welkom!

01 maart 2022 Mink de Vries

Aanmelden

Thema: Ontmoetingshuis over “Jeugdkracht tegenover en/of naast Jeugdzorg “