Thema: Ontmoetingshuis over” Wonen, onbeschermd en toch Veilig Thuis’’

De komende ontmoeting van het Ontmoetingshuis Moderne Devotie op dinsdagavond 28 september 2021 gaat over wonen in Zwolle e.o. De avond begint om 18.30 uur en vindt plaats in het zalencentrum van de Oosterkerk Bagijnesingel 17a . Het thema is :Wonen, onbeschermd en toch Veilig Thuis. De woningnood, het traditionele begeleid wonen, de macht van grote bouwpartijen en projectontwikkelaars, ze vragen om verandering, nieuwe keuzes. Wat is de kracht van gemeenschappen, en van samen wonen ? De Moderne Devoten hadden eeuwen geleden al een duidelijke visie op wonen en gemeenschappen. Plaatsen waar je elkaar als individuen, iedereen anders, kon ontmoeten, en van elkaar kon leren. Hoe kan die visie over wonen en gemeenschap, van Moderne Devoten, nog belangrijk zijn voor de vragen van vandaag en morgen ? Mink de Vries geeft een presentatie over het Nieuwe Wonen en Nieuwe Gemeenschappen. Daarna gaan we samen in gesprek over de presentatie, en de kans van slagen in onze huidige samenleving.

Mink de Vries presenteerde eerder dit jaar een Traktaat over het Sociaal Domein van Thomas a Kempis. Dit onderwerp over Wonen en Gemeenschappen is het eerste werkdocument, met als basis dit Traktaat over het Sociaal Domein. Er volgen nog werkdocumenten over Jeugdhulp en Onderwijs, Veiligheid en Zorg.

Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden, waarbij u van harte welkom bent !

28 september 2021 Mink de Vries

Aanmelden

Thema: Ontmoetingshuis over” Wonen, onbeschermd en toch Veilig Thuis’’

Aanmelden is mogelijk tot 25 september 19.00 uur via onderstaand aanmeldformulier en betaling van 7,50 euro op bankrekening NL71INGB0007852541 t.n.v. Ontmoetingshuis Moderne Devotie.