Thema: Van Herman van Voorst tot Voorst tot Herman Brood

Een avond over de Sallandse identiteit

Op dinsdag 18 juni organiseert het Ontmoetingshuis Moderne Devotie een avond over de identiteit van Zwolle en Salland in de Huppe, Kleine Veerweg 9. De avond begint om 19.30 uur met koffie en thee, en eindigt rond 21.30 uur met een hapje en een drankje.

Gastheer en presentator deze avond is Mink de Vries. Hij is vrijdenker, modern devoot, verhalenverteller, en hecht aan autonomie. De Vries geeft een presentatie over de identiteit van Zwolle en Salland vanaf 1220 tot nu.

Op 15 juni staan we stil bij de Slag bij Harculo 1224, als een eerste stap naar Zwolle Stad vanaf 1230, waarbij de Slag bij Ane in 1227 een belangrijke rol heeft gespeeld. Zie https://sites.google.com/view/slag-bij-harculo/home%20

Wat maakt dat er overeenkomsten zijn tussen de roofridder van Voorst, van de Stins Burcht in Westenholte, en Herman Brood? Hoe kan het toch dat er zoveel belangrijke en bekende vrijdenkers uit Zwolle e.o. komen, zoals Johan Cele, Johan Derk van der Capelle, Johan Rudolph Thorbecke, en Herman Brood ?

Wat is het verband tussen de Joods-Christelijke Cultuur en de cultuur van Zwolle en Salland, en wat hebben de IJssel, de Vecht, en het Zwartewater daarmee te maken?

Zomaar wat vragen, vragen naar onze eigen identiteit, waar we op deze avond samen over in gesprek gaan.

Datum: 18 juni 2024
Thema: Van Herman van Voorst tot Voorst tot Herman Brood

Inleider: Mink de Vries
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Zorgboerderij de Huppe, Kleine Veerweg 9, Zwolle.
Kosten: €8,50 inclusief koffie / thee en afsluitend hapje en drankje.

18 juni 2024 Mink de Vries

Aanmelden

Thema: Van Herman van Voorst tot Voorst tot Herman Brood

    Deze site is beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.