Categorie: Nieuws

Nieuws
1 september 2022

Rondvaart Hanze en Moderne Devotie in Zwolle

Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie organiseert op 3 september, om 15.30 uur, een rondvaart door de Zwolse grachten, langs bijzondere Hanze- en Devotie plekken.

Lees meer
Nieuws
23 mei 2022

In Zwolle wordt de herinnering aan de ‘Broeders en Zusters van het Gemene Leven’ levend gehouden

In Zwolle kun je niet om de ‘Moderne Devotie’ heen. De herinnering aan Thomas a Kempis en aan de ‘Broeders en Zusters van het Gemene Leven’ wordt er levend gehouden.

Lees meer
Nieuws
25 april 2022

Thomas van Kempen en Charles Taylor, lezing 12/4/2022 door Iemke Epema

Hij is in 1931 geboren in Montreal in Canada, in de provincie Quebec, waar een Engelstalige minderheid met een Frans sprekende meerderheid samenwoont.

Lees meer
Nieuws
22 april 2022

Verslag van de schrijfavond op 29 maart

‘Schrijf een korte bijdrage aan Thomas a Kempis over het thema ‘Moderne Devotie vandaag.’ Hieronder volgen twee inzendingen. De jury heeft de eerste tekst beloond met de eerste prijs.

Lees meer
Nieuws
3 november 2021

Impressie Ontmoetingsavond 28 september met Mink de Vries.

Hanze, past net als de Moderne Devotie, bij onze geschiedenis, het DNA, van Zwolle en de IJssel-Vechtstreek. In hoe we vandaag opereren, vind je sporen uit het verleden terug

Lees meer
Nieuws
3 november 2021

Mariska van Beusichem over Thérèse van Lisieux en de Moderne Devotie

Op dinsdagavond 12 oktober 2021 was ds. Mariska van Beusichem, voormalig stadspastor van Zwolle en predikant in Utrecht, onze spreekster.

Lees meer
Nieuws
17 september 2021

Foto’s bij het jaarthema ‘Moderne Devotie Vandaag’

Tijdens onze startbijeenkomst op dinsdagavond 14 september 2021 bewonderden we met aandacht de binnengekomen foto’s bij ons jaarthema ‘Moderne Devotie vandaag’.

Lees meer