Thema: Bier & Bezieling 1

De eerste avond, op 5 oktober, staat in het teken van ‘ Franziscaner Weissbier’

Op deze avond gaan we in gesprek over eenvoud, sober leven, duurzaamheid, en verantwoord beheer van wat ons is toevertrouwd. 4 oktober is de dag van Franciscus van Assisi, stichter van de kloosterorde van de Franciscanen.

Franciscus zocht de balans tussen mens, dier, natuur, en de Schepper.


Bier & Bezieling

‘’ Gesprekken over geest, lichaam, ziel, en gemeenschap ‘’

Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie organiseert vier avonden in het Refter over ‘’ Bier & Bezieling “. Het Refter kent een lange geschiedenis, al vanaf 1309, als eetzaal voor de Augustijner Koorheren van het Klooster Bethlehem in Zwolle. De Koorheren sloten zich in 1423 bij de Moderne Devotie aan. Liever hadden ze zich al in 1396 aangesloten. Die Moderne Devotie keert dit najaar weer terug in het Refter met vier avonden over bezieling, navolging en identiteit. De avonden zijn iedere keer op de donderdag van 19.30 uur tot 21.30 uur. Data: 5 oktober, 26 oktober, 16 november en 14 december 2023. Iedere avond staat er een klooster(orde)bier centraal. Inleidingen worden verzorgd door Actueel Modern Devoot Mink de Vries.

Per avond is er ruimte voor 15 deelnemers, kosten 7,50 euro pp per avond incl. 2x koffie/thee. Consumpties verder voor eigen rekening.

Aanmelden: info@ontmoetingshuismodernedevotie.nl ovv Bier en Bezieling.
Betaling vooraf via Ontmoetingshuis Moderne Devotie ovv Bier en Bezieling, rekeningnummer: NL 71 INGB 0007852541.

05 oktober 2023 Mink de Vries