Thema: Musical – De terugkeer van Thomas

In het kader van de 550e sterfdag van Thomas a Kempis in 2021 organiseert de pioniersplek Ontmoetingshuis Moderne Devotie te Zwolle, in samenwerking met gemeenteleden van de Adventskerk en de Oosterkerk, een musical met als titel: “De terugkeer van Thomas”.
Deze musical stond al eerder gepland maar moest uitgesteld worden wegens Corona.

Thomas a Kempis (van Kempen) werd geboren in Kempen ca 1380 en overleed in Zwolle in 1471. Hij was Augustijner kanunnik en schrijver van het bekende boek “De Navolging van Christus” en een belangrijke vertegenwoordiger van de Moderne Devotie beweging. Thomas a Kempis komt in musical terug naar Zwolle.
Het verhaal speelt zich af in Zwolle waar Thomas leefde en werkte. Hij gaat hij in gesprek gaat met mensen in het hier en nu, en wisselt van gedachten over alledaagse zaken anno 2022.

De musical wordt deels op het toneel uitgevoerd en is deels vooraf opgenomen op bekende plekken in Zwolle zoals bijvoorbeeld op begraafplaats Bergklooster, de Grote markt in Zwolle en bij de rivier de Vecht.

Datum: zaterdag 5 november 2022 om 20.00 uur – tot 22.00 uur
Toegang: vanaf 19.30 uur met geldig toegangsbewijs met QR code
Plaats reserveren: via het aanmeldformulier. Klik hier.
Tot uiterlijk dinsdag 1 november 2022
Kosten: Vrije toegang.

Na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Locatie Oosterkerk, Koewegje 2, 8021 AG Zwolle. Op de aangrenzende Turfmarkt is ruime parkeergelegenheid. Parkeren is gratis vanaf 20.00 uur.

Van harte welkom!

05 november 2022

Aanmelden

Thema: Musical – De terugkeer van Thomas

Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie bestaat in 2022 vijf jaar en wij willen graag onze activiteiten voortzetten. Met ingang van 2023 zijn wij afhankelijk van subsidies en giften.

U kunt ons steunen door deel te nemen aan onze activiteiten: zie www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl of door middel van een financiële bijdrage.
Ons rekeningnummer: NL 71 INGB 0007 825 541.

    Deze site is beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.